Сущенко сподівається на зустріч із Зеленським

Сущенко сподівається на зустріч із Зеленським "без краваток"

Укрінформ
Колишній бранець Кремля кореспондент Укрінформу Роман Сущенко сам попросив про зустріч із п'ятим президентом України Петром Порошенком, щоб подякувати йому, і сподівається на таку ж зустріч із чинним главою держави Володимиром Зеленським.

Про це журналіст розповів на першій після визволення пресконференції в Укрінформі.

"Ця зустріч (з Порошенком - ред.), насправді, відбулась учора. Я особисто звернувся і хотів зустрітися і суто по-людськи подякувати. Це по-перше. По-друге, я хотів йому подарувати газету Charlie Hebdo. Це був, здається, його перший офіційний візит у Париж, коли після розстрілу наших колег відбувався Марш єдності (11 січня 2015 року - ред.), де зібралися всі лідери. Я ще тоді придбав цю газету, вона ексклюзивна, і на згадку хотів подарувати, подякувати", - сказав Сущенко.

Читайте також: Сущенко планує допомагати із визволенням політв'язнів Кремля

Він розповів, що також домовився з Порошенком про ще одну зустріч, щоб розпитати про деякі деталі особистих перемовин експрезидента щодо його звільнення, які важливі для самого журналіста і його родини, а також для подальшої літературної творчості.

"Я сподіваюсь також на зустріч із Президентом Зеленським, щоб без краваток зустрітися і поговорити щиро, подякувати, розказати, що відбулося, і про свої наміри", - зазначив Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Читайте також: Порошенко зустрівся з Сущенком і привітав його із звільненням

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-