Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вітає звільнення Сущенка і Сенцова

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вітає звільнення Сущенка і Сенцова

Заява
Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір привітав звільнення у рамках обміну політв'язнями між Україною та РФ Романа Сущенка і Олега Сенцова.

Про це йдеться у відповідній заяві представника ОБСЄ.

"Я вітаю звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка і Кирила Вишинського сьогодні в Києві та Москві. Я закликав їх звільнити і від їхнього імені неодноразово спілкувався з російською та українською владою. Мені стало легше від їхнього звільнення після такого тривалого затримання", - заявив Дезір.

Він подякував владі обох країн за їхні зусилля у звільненні політв'язнів і закликав звільнити всіх затриманих журналістів.

Зокрема, Дезір закликав звільнити кореспондента Української служби Радіо Свобода Станіслава Асєєва, якого було затримано у "ДНР" у червні 2017 року і до цих пір утримується в полоні.

Читайте також: Сущенко подякував Зеленському і Порошенку за роботу зі звільнення політв’язнів

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін в форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізонович , Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-