Спілка журналістів України в ОБСЄ вимагає звільнити Сущенка

Спілка журналістів України в ОБСЄ вимагає звільнити Сущенка

Відео
Укрінформ
Голова НСЖУ Сергій Томіленко закликає іноземних журналістів проявити солідарність з переслідуваними Росією українськими журналістами та вимагає від російської влади негайно звільнити українських представників ЗМІ, зокрема, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це голова НСЖУ заявив у п’ятницю під час міжнародної конференції у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні, присвяченої безпеці журналістів "Напади на журналістів: загроза свободі ЗМІ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як Спілка журналістів ми закликаємо до солідарності з українськими журналістами, які є жертвами Російської Федерації. І ми вимагаємо звільнення Романа Сущенка, який зараз знаходиться у в’язниці в Росії", - заявив Томіленко.

Крім того, голова НСЖУ закликав російську окупаційну владу надати дозвіл на виїзд з Криму незаконно засудженому українському журналісту Миколі Семені, який має проблеми із здоров’ям. "Також ми вимагаємо поваги до прав цивільних журналістів у Криму", - додав Томіленко.

Читайте також: Українська письменниця закликає писати листи Сущенку та іншим політв'язням

Голова НСЖУ також закликав до негайного звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва, який вже два роки утримується в заручниках на території тимчасово окупованого Росією Донбасу.

"І це також результат агресії Росії проти України", - наголосив Томіленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-