Євродепутат від Чехії приєднався до флешмобу на підтримку Сущенка

Євродепутат від Чехії приєднався до флешмобу на підтримку Сущенка

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту від Чеської Республіки Яромір Щетина приєднався до флешмобу на підтримку незаконно ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Зокрема, у Twitter він опублікував фотографію із зображенням Сущенка .

Також євродепутат назвав "шпіономанію" та переслідування журналістів у Росії "монстром радянської системи".

"Україна вимагає звільнення українського журналіста, якого в Росії засудили за шпіонаж. Ця шпіономанія є одним із монстрів радянської системи, який все ще існує у сьогоднішній Росії”, - написав європейський політик.

Як повідомляв Укрінформ, у світі стартував флешмоб на підтримку Сущенка. Люди роблять фото з плакатами, де зображений Сущенко, який вже третій рік перебуває за ґратами та 8 лютого відзначає своє 50-річчя.

Читайте також: Посольство України у ФРН привітало з днем народження Сущенка та Балуха

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. У жовтні 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-