Українка Конотоп здобула ліцензію у важкій атлетиці на паризьку Олімпіаду

Українка Конотоп здобула ліцензію у важкій атлетиці на паризьку Олімпіаду

Укрінформ
Збірна України з важкої атлетики буде представлена на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. 

Як повідомляє «Суспільне Спорт», після заключного кваліфікаційного старту місце у топ-10 рейтингу своєї вагової категорії зберегла Каміла Конотоп – це гарантує їй путівку на Ігри, передає Укрінформ.

23-річна Каміла Конотоп змагається у ваговій категорії до 59 кг. Вона розділила друге місце у рейтингу відбору на Олімпіаду з найкращим результатом 236 кг. На п'яти відбіркових стартах до Олімпіади-2024 Конотоп підіймала за двоборству суму в 223, 230, 235 та 236 кг.

У світовому рейтингу Каміла поступилася лише представниці Китаю, авторці світового рекорду Ло Шифанг – її найкращий результат 248 кг. Також у топ-5 рейтингу входять Мод Шаррон (Канада, олімпійська чемпіонка-2020) - 236 кг, Єнні Альварес Кайседо (Колумбія) – 234 кг та Ко Сінчунь (Китайський Тайбей, олімпійська чемпіонка-2020) - 232 кг.

Найімовірніше, ліцензія Конотоп буде єдиною для українських штангісток на Олімпіаду-2024. Кваліфікаційні норми виконали також Анастасія Манєвська (вага 81+ кг) та Світлана Самуляк (вага 71 кг), але вони не входять у топ-10 найкращих світового рейтингу.

Читайте також: Каміла Конотоп втретє виграла чемпіонат Європи з важкої атлетики

Усього на Іграх-2024 у важкій атлетиці буде розіграно 10 комплектів медалей - по 5 серед чоловіків та жінок. Максимальне представництво однієї країни - 6 (по три ліцензії серед чоловіків та жінок).

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-