Сьогодні стартує другий етап чемпіонату України з футболу серед жінок

Сьогодні стартує другий етап чемпіонату України з футболу серед жінок

Укрінформ
20 березня матчами «Ворскла» (Полтава) - «Шахтар» (Донецьк) та «Колос» (Ковалівка) - «Житлобуд-1» (Харків) стартує 1-й тур другого етапу чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги сезону-2023/2024. 

21 березня відбудеться поєдинок «Дніпро-1» - «Маріуполь», 23-го - матчі «Кривбас» (Кривий Ріг) - «Ладомир» (Володимир), «Динамо» (Київ) - «Пантери» (Умань) та «ЕМС-Поділля» (Вінниця) - «Верес» (Рівне), передає Укрінформ.

Нагадаємо, що на першому етапі 12 команд змагалися в одне коло. Спортивні показники, здобуті на першому етапі, буде збережено. 

За підсумками першого етапу залежно від місць у турнірній таблиці сформовано дві групи по шість команд, які до 25 травня проведуть ще два кола.

Група 1: місця з 1-го по 6-те. команди виачатимуть чемпіона та призерів Вищої ліги та дві команди, які братимуть участь у жіночій Лізі чемпіонів УЄФА-2024/2025. Учасники - «Кривбас», «Ворскла», «Колос», «Житлобуд-1», «Шахтар», «Ладомир».

Група 2: місця із 7-го по 12-те. Стануть відомі клуби, які залишать Вищу лігу. Грають «Дніпро-1», «Динамо», «ЕМС-Поділля», «Верес», «Пантери», «Маріуполь».

Читайте також: «Ворскла» достроково виграла чемпіонат України серед жінок

Команда, яка за підсумками чемпіонату України Вищої ліги сезону-2023/2024 посяде 12-те місце, перейде до Першої ліги. Команди, які посядуть 10-те та 11-те місця, зіграють два перехідні матчі з колективами, що посядуть третє та друге місця у Першій лізі відповідно. Ці поєдинки відбудуться 1-го та 6 червня.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-