Мер Парижа хоче відсторонити російських спортсменів від участі в Олімпіаді

Мер Парижа хоче відсторонити російських спортсменів від участі в Олімпіаді

Укрінформ
Міська голова Парижа Анн Ідальго не хоче допускати росіян та білорусів до участі в Олімпійських іграх, що відбудуться у столиці Франції цьогоріч.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Я бажаю, щоб вони (росіяни та білоруси - ред.) не приїздили (на Олімпіаду - ред.). Ми не можемо поводитися так, начебто (вторгнення військ РФ в Україну - ред.) не існує. Ми не можемо поводити себе так, ніби Путін не є диктатором, який сьогодні загрожує всій Європі”, - зазначила Ідальго.

Водночас вона додала, що проти ізраїльських спортсменів подібні санкції не можна запроваджувати, оскільки дії Ізраїлю відрізняються від агресії РФ в Україні.

"Про впровадження санкцій проти Ізраїлю у зв'язку з Олімпійськими та Паралімпійськими іграми не може бути й мови. Тому що Ізраїль - це демократична країна", - сказала мер столиці Франції.

Читайте також: Зеленський: Не хотів би, щоб росіяни брали участь в Олімпіаді, навіть під білим прапором

Як повідомляв Укрінформ, олімпійські чемпіони Володимир Кличко, Лілія Подкопаєва та Олег Верняєв закликали мера Парижа Анн Ідальго підтримати відсторонення російських та білоруських спортсменів від Олімпіади-2024 у Франції.

Фото: businessoffashion.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-