Зеленський привітав збірну України, яка завоювала 19 медалей на Дефлімпіаді

Зеленський привітав збірну України, яка завоювала 19 медалей на Дефлімпіаді

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав дефлімпійську збірну України, яка на ХХ зимових Дефлімпійських іграх у Туреччині завоювала 19 медалей і вперше в історії очолила командний залік.

Як передає Укрінформ, про це Президент заявив у соцмережі X.

"Пишаємося Національною дефлімпійською збірною України! На ХХ зимових Дефлімпійських іграх у Туреччині наші спортсмени завоювали 19 медалей і вперше в історії очолили командний залік", - наголосив Зеленський.

За його словами, українські лижники посіли перше місце, здобувши сім золотих, чотири срібні та дві бронзові медалі. Вони двічі зайняли весь п’єдестал Дефлімпійських ігор.

"Свої перші медалі наша команда здобула також у керлінгу. Золото в командному заліку серед жінок, бронза в командному заліку серед чоловіків і золото в змішаному розряді – потужні результати", - зазначив глава держави.

"Пишаємося також нашими, українськими шахістами, які вибороли срібло та бронзу. Чудова робота!", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: МОК затвердив правила для «нейтральних» спортсменів на літній Паралімпіаді-2024 в Парижі

Як наголосив Президент, він аплодує українській збірній і кожному дефлімпійцю за те, що вони здобули таку важливу перемогу для України та продемонстрували всьому світу, що таке справжня українська воля до перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня збірна України завершила виступи на зимових Дефлімпійських іграх, що відбулися у турецькому Ерзурумі.

Десяте "золото" в заключний день змагань у скарбничку України додала жіноча команда з шахів у складі Тетяни Бакланової, Наталі Мироненко та Світлани Гончар, якій вдалося захистити титул дефлімпійських чемпіонок.

Фото: Volodymyr Zelenskyy, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-