На Львівщині пройшли всеукраїнські юнацькі змагання з гірськолижного спорту

На Львівщині пройшли всеукраїнські юнацькі змагання з гірськолижного спорту

Укрінформ
У Львівській області понад 170 гірськолижників з п’яти областей України взяли участь у відкритих всеукраїнських змаганнях серед юнаків та дівчат Bukovytsia Open 2024.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ. 

Спортсмени боролися за перемогу на базі гірськолижного комплексу «Буковиця» у Бориславі.

«Співзасновником змагань є Дмитро Мицак - український лижник родом із Борислава. Дмитро - учасник І зимових юнацьких Олімпійських ігор-2012 та зимової Олімпіади-2014. Він - чемпіон України з гірськолижного спорту (2013, слалом-гігант). Сьогодні спортсмен є інструктором зі спорту у Державній прикордонній службі України», - розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

У змаганнях взяли участь понад 170 учасників з п’яти областей України. У підсумку Львівська область посіла перше загальнокомандне місце з результатом 238 очок. На другому місці Закарпатська область - 124 очки.  Полтавщина має 114 очок, Київ - 90, Івано-Франківська область - 86.

Учасники виступали у трьох вікових категоріях в дисципліні слалом: 2008-2009, 2010-2011 та 2013-2014 років народження.

У межах заходу також відбувся благодійний аукціон зі збору коштів військовим.

«Команди з усіх куточків України зібралися не просто вибороти перемогу, а об’єднатися та підтримати Державну прикордонну службу, бійці якої мужньо стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави», - зазначив заступник начальника Дрогобицької РВА Ярослав Пецюх.

Ца змагання уперше провели 7 грудня 2018 року, і відтоді вони стали традиційними. У попередні роки учасниками були гірськолижники України, Польщі, Словаччини, Угорщини, Литви, Латвії, Австралії.

Читайте також: Українські гірськолижники здобули 5 нагород на турнірі у Литві

Як повідомляв Укрінформ, 2021 року у змаганнях Bukovytsia open брали участь представники Польщі, Словаччини, Білорусі, Литви та Нової Зеландії. Український етап включений до  календар Міжнародної лижної федерації (FIS).

Фото: loda.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-