Програма УЄФА Playmakers-2024 стартувала в Україні з навчання тренерів

Програма УЄФА Playmakers-2024 стартувала в Україні з навчання тренерів

Укрінформ
Програма УЄФА Playmakers, яку впроваджує Українська асоціація футболу разом із регіональними асоціаціями, стартувала 2024 року з навчання тренерів.

Координатори проєкту Євгеній Столітенко та Олександра Владімірова провели стартову нараду з представниками регіональних асоціацій футболу та тренерами, які вже брали участь у проєкті, та актуалізували всі організаційні умови участі, а також представили новий розділ програми під назвою «Енканто», передає Укрінформ.

Після цього пройшов навчальний вебінар з новими тренерами проєкту, на якому пройшла презентація програми в Україні та розглянули три основні тематичні блоки: «Кого ми навчаємо?», «Чому ми навчаємо?» і «Як ми навчаємо?».

Учасники ознайомилися зі структурою та планами занять, ресурсами та навчальним середовищем УЄФА Playmakers, розглянули методику навчання базовим навичкам руху, життєвим навичкам і цінностям, основам футболу для молодших дівчат. Викладачі поспілкувалися щодо методу гри і сторітелінгу, безпеки дівчат у футболі, ролі тренера.

Наступним кроком стане передача інвентаря для запуску роботи 30 центрів УЄФА Playmakers  у 16 регіонах України. Це - 60 секцій футболу для 900 наймолодших дівчат.

Читайте також: УЄФА схвалив стратегію «Об’єднані заради успіху» на 2024-2030 роки

Програма УЄФА  Playmaker має такі цілі: ознайомлення дівчат з футболом зі створенням для них середовища, у фокусі якого розваги, друзі та футбол, впровадження нового індивідуального тренерського підходу, який використовує уяву (що надихається історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол, покращення фізичної грамотності дівчат та заохочення прихильності до футболу на все життя, психосоціальна підтримка маленьких дівчат в умовах війни.

Фото: uaf.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-