Сейм Латвії офіційно заборонив спортсменам країни грати проти росіян і білорусів

Сейм Латвії офіційно заборонив спортсменам країни грати проти росіян і білорусів

Укрінформ
Сейм Латвії у четвер, 1 лютого, ухвалив у остаточному читанні поправки до Закону про спорт, які передбачають, що збірним країни буде заборонено грати проти збірних Росії чи Білорусі, якщо вони беруть участь у змаганнях під своїм прапором чи у нейтральному статусі.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ. 

Закон також передбачає, що Латвії забороняється організовувати змагання збірних команд з ігрових видів спорту (дорослих, юнацьких та юніорських), у яких національні збірні Росії чи Білорусі беруть участь під своїм прапором або у нейтральному статусі.

В анотації до законопроєкту йдеться, що «в російській зовнішньополітичній доктрині одним із напрямів поширення її цінностей є використання так званої «м'якої сили» у побудові відносин із зарубіжними країнами, і спорт є одним із способів його використання».

Основна мета поправок до закону - «наголосити на солідарності Латвії з Україною та фундаментально заблокувати будь-які спроби Росії узаконити свої військові злочини за допомогою спорту».

Водночас зазначається, що поправки не стосуються участі латвійських спортсменів в Олімпійських іграх. Рішення про це ухвалює Латвійський олімпійський комітет, зазначили у парламенті.

Два тижні тому депутати Сейму Латвії звернулися до президента Франції Емманюеля Макрона із проханням не допускати російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року у Парижі.

Читайте також: Шевченко провів робочі зустрічі з очільниками Мінмолодьспорту та НОК

Як повідомлялося, 8 грудня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету МОК допустив росіян і білорусів до участі в Олімпійських іграх-2024 у Парижі під нейтральним прапором. Міністерство закордонних справ України назвало це рішення МОК помилковим.

Фото: F64.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-