CDTO Мінмолодьспорту обговорив розвиток цифрової інфраструктури спорту на форумі у Львові

CDTO Мінмолодьспорту обговорив розвиток цифрової інфраструктури спорту на форумі у Львові

Укрінформ
Львові завершився регіональний форум «Цифровізація в Україні 2024».

Під час заходу заступник міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Віталій Лавров презентував ініціативи Мінмолодьспорту. 

На форумі обговорили перспективи і можливості цифровізації у різних сферах, включаючи спорт, освіту та охорону здоров'я. Зокрема, обговорили можливості програми Digital Europe, стратегію розвитку ЦНАПів та презентували освітній серіал «Цифровізація державного сектору».

Лавров поділився планами міністерства щодо подальшого розвитку Електронного реєстру спортивних споруд, звернув увагу на важливість його наповнення та якісної верифікації споруд на рівні регіонів та громад. За його словами, реєстр сприятиме кращому використанню спортивної інфраструктури та зменшенню витрат з бюджету на її утримання.

Міністерство молоді та спорту планує ввести реєстр у промислову експлуатацію з 1 травня 2024 року, після завершення технічної модернізації та створення нормативної бази. CDTO наголосив на важливості цього кроку для повноцінного наповнення реєстру актуальною інформацією. 

На форумі також обговорили показники Індексу цифрової трансформації регіонів, де важливим компонентом виявилося включення 100% спортивних споруд комунальної власності до реєстру. Також відзначили, що у 2024 році індекс передбачає розширення співпраці СDTO обласних адміністрацій із CDTO центральних органів влади та впровадження індивідуальних проєктів у сферах кібербезпеки, оборони та охорони довкілля.

Читайте також: У Мінмолодьспорту обговорили питання оренди об’єктів спортивної інфраструктури

Регіональний форум «Цифровізація в Україні 2024» організувала Львівська обласна військова адміністрація за сприяння Міністерства цифрової трансформації України у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Великої Британії в межах проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України».

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-