Очільник Федерацій баскетболу України зустрівся з президентом ФІБА-Європа

Очільник Федерацій баскетболу України зустрівся з президентом ФІБА-Європа

Укрінформ
У штаб квартирі ФІБА відбулася важлива зустріч президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського та керівника ФІБА-Європа Хорхе Гарбахоси.

Учасниками зустрічі у Мюнхені також стали генеральний секретар ФІБА-Європа Каміл Новак та спортивний директор організації Коста Ілієв, передає Укрінформ.

Ініціатором зустрічі став Михайло Бродський. Саме спілкування тривало протягом 5-ти годин. Учасники бесіди обговорили цілу низку важливих тем, пов’язаних з українським та світовим баскетболом.

Першим та важливим меседжем стало бажання ФБУ відсторонити російські та білоруські збірні та клуби назавжди з європейської баскетбольної родини. До слова, ФІБА завжди була солідарна з українським народом і стала однією з перших організацій, які відсторонили агресорів від офіційних змагань. Зараз мова йде про глобальне відсторонення абсолютно усіх суб’єктів діяльності від європейського та світового баскетболу.

Ще однією з важливих тем зустрічі стали компенсаційні виплати для українських клубів, які виховали гравця, що підписав контракт у Європі. За словами Михайла Бродського у європейській організації йдуть на зустріч. Вже найближчим часом це стане абсолютною реальністю.

Обговорили також і ситуацію з неприїздом деяких українських гравців минулого літа у збірну для участі у пред-олімпійській кваліфікації. Були озвучені можливі шляхи урегулювання подібних ситуацій, включаючи й покарання для самих баскетболістів з боку ФБУ та ФІБА. Розглянули й деякі інші аспекти баскетболу.  

«У ФІБА дуже позитивно сприйняли інформацію, що в Україні стартує масштабна програма шкільного баскетболу у форматі проекту «Пліч-о-пліч», - зазначив, зокрема, очільник українського баскетболу. - Свого часу ФБУ була ініціатором цієї програми, зараз до неї увійшло 5 видів спорту (баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг), ця програма запускається під егідою Президента України. Ми завдячуємо йому у цьому, це вагомий крок, ми допомагатимемо та розвиватимемо шкільний баскетбол. Амбасадором від баскетболу там є наш Сергій Ліщук. За молодих гравців, які виїхали з України і підписали свої перші контракти з іноземними клубами наші спортивні школи та клуби однозначно отримають свої компенсації, це також було проговорено і для нас це неймовірно важливо.

Читайте також: В Івано-Франківську пройшов дитячий Фестиваль мінібаскетболу

В офісі ФІБА ми твкож говорили про важливу соціальну програму - баскетбол для людей з інвалідністю​. На сьогодні ми уже знайшли підтримку кількох міських голів, які зголосилися взяти під свій особистий контроль розвиток цього напрямку, шукаємо соціальний бізнес. Потрібно підтримувати наших героїв, які повертаються з війни».

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-