У лютому повернеться Кубок України з баскетболу

У лютому повернеться Кубок України з баскетболу

Укрінформ
Наступного місяця відбудеться довгоочікуване повернення змагань за Кубок України з баскетболу.

Востаннє володар трофею в нашій країні визначився у сезоні-2020/2021. У фінальному матчі у Києві «Будівельник» обіграв БК «Черкаські Мавпи», передає Укрінформ. 

Найбільше перемог в історії турніру у маріупольського «Азовмаша», а в останніх п'яти розіграшах Кубка України чотири рази у фіналі грав «Дніпро», тричі здобувши трофей. 

У сезоні-2021/2022 змагання Кубку України не завершилися через початок повномасштабної війни в Україні. Не проводилися матчі і минулого сезону. 

Нинішнього сезону у Кубку України візьмуть участь 10 клубів Суперліги та 6 найкращих команд Вищої ліги чемпіонату України на момент завершення двох кіл регулярної першості. 

Відповідно до формату Кубка України шляхом сліпого жеребкування будуть визначені чотири господарі першого етапу змагань де пройдуть матчі 1/8-ї та 1/4 фіналу. Перший етап Кубка пройде 14-17 лютого. Пари першого етапу визначаться також шляхом сліпого жеребкування після завершення другого кола регулярного чемпіонату Вищої ліги.

Читайте також: Баскетбольний календар 2024: головні події року

Далі шляхом жеребкування стануть відомі пари 1/2 фіналу. Команди протягом двох днів у визначеному місті проведуть ігри півфіналу та фінал. 

Фінал чотирьох Кубку України має пройти 2-3 березня нинішнього року.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-