Сопко: У нинішньому чемпіонаті України на перший план виходять тренери

Сопко: У нинішньому чемпіонаті України на перший план виходять тренери

Укрінформ
Відомий у минулому гравець, футбольний есперт Олександр Сопко дав оцінку змінам, які відбулися нинішнього року в чемпіонаті України.

Він зазначив, що родзинка нинішньої футбольної першості в тому, що на перший план виходить тренерська робота, передає Укрінформ. 

«Нині у нашому чемпіонаті майже немає легіонерів, немає зіркових футболістів, які були б на високому рівні і піднімали рівень самих клубів. В основному всі однаково по-футбольному освічені, з плюс-мінус однаковим рівнем таланту. І якщо їх перемішати між клубами, то нічого особливо не зміниться. Родзинка полягає в тому, що на перший план виходить тренерська робота, адже раніше вважалося, що в нас мають обов’язково бути закордонні тренери, які навчать уму-розуму, а свої були на задвірках. А тепер, в умовах відсутності легіонерів і обмеженості у фінансах, життя не залишило інших варіантів, окрім як звертатися до вітчизняних тренерів. За нинішньої рівності футболістів на перший план виходить саме тренерська робота, тренерські ідеї, які дають змогу підготувати хорошу функціональну базу, вибрати оптимальну тактику, виходячи з рівня футболістів», - сказав Сопко.

Читайте також: Дмитро Михайленко може відновити тренерську футбольну кар’єру в Україні

Серед найкращих українських тренерів він назвав Юрія Вернидуба, Юрія Максимова, Юрія Калитвинцева, Романа Григорчука.

Фото: dynamo.kiev.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-