Каріс, Рінкевичс, Науседа: рішення МОК щодо допуску росіян на Олімпіаду-2024 треба скасувати

Каріс, Рінкевичс, Науседа: рішення МОК щодо допуску росіян на Олімпіаду-2024 треба скасувати

Укрінформ
Президенти трьох країн Балтії на зустрічі в Таллінні в понеділок дійшли єдиної думки, що рішення Міжнародного олімпійського комітету про обмежений допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри в Парижі має бути скасовано.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у вівторок естонський мовник ERR.

Президент Естонії Алар Каріс, зокрема, заявив, що він вважає рішення МОК неприйнятним «і як громадянин, і як людина, яка любить спорт».

Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що президенти країн Балтії сподіваються, що це рішення буде скасовано. «Ми вже бачили реакцію кількох спортивних федерацій, і я сам вважаю, що насильству, вбивствам та руйнуванням не місце на Олімпійських іграх. Пригнічує, що такі рішення ухвалюється у критичні моменти війни в Україні», - сказав Науседа.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс погодився зі своїми колегами та натякнув на те, що слід подумати про бойкот Олімпіади. «Якщо нічого не зміниться, мені було б дуже складно уявити українських та латвійських спортсменів, які змагаються на Олімпіаді. Але, звичайно, це рішення має ухвалюватися урядом та спортивною спільнотою кожної держави», - сказав Рінкевичс.

За його словами, подібне рішення «має бути скоординоване та продумане з країнами-однодумцями, включаючи Україну, країни Балтії та інші європейські країни, які також незадоволені цим рішенням».

Президенти трьох балтійських країн традиційно зустрічаються наприкінці року для обговорення важливих поточних питань і координації спільної політики. Цього року зустріч відбулася 11 грудня в Таллінні.

Читайте також: Бідний: Консультуватимемося із вищим політичним керівництвом щодо участі України в Олімпіаді

Як повідомлялося, згідно з ухваленим минулої п'ятниці рішенням МОК, російські та білоруські спортсмени будуть допущені до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі лише в індивідуальних видах спорту як нейтральні спортсмени без права використання національної символіки (прапора, герба та гімну). Крім того, до Ігор не буде допущено спортсменів, які відкрито підтримали вторгнення Росії в Україну. Ця ж умова поширюватиметься на тренерів та інший допоміжний персонал. Крім того, спортсмени не повинні бути пов'язані з російськими збройними силами чи органами державної безпеки. Наразі йдеться про 8 російських спортсменів і 3 білоруських.

Фото:  inquiriesjournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-