В Одесі пройшов турнір із ММА, на якому збирали гроші на дрони та автівки для військових

В Одесі пройшов турнір із ММА, на якому збирали гроші на дрони та автівки для військових

Фото
Укрінформ
В Одесі відбувся турнір зі змішаних єдиноборств (ММА) та кікбоксингу «Сталева битва» відбувся, кошти з продажу квитків та зібрані на аукціоні направлять на потреби військових.

Турнір організувала громадська організація «Вільні та Вірні» з метою допомогти військовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі пройшов турнір з ММА на якому збирали гроші на дрони та автівки для військових

«Це другий подібний турнір, збори коштів з якого йдуть на потреби Сил оборони України. Це автомобілі евакуації «баггі», продукти харчування, квадрокоптери, генератори, цього разу ми вперше передаємо мобільні лазні на базі контейнерів, сушилки, прасувальні, які ми розробили. Під час нашого попереднього турніру ми зібрали більш як ₴1 мільйон, а допомоги передали приблизно на ₴20 мільйонів», - розповів голова ГО «Вільні та Вірні», військовий-доброволець Віталій Герсак.

Турнір стартував з так званої «Сталевої битви», у межах якої відбулися чотири поєдинки між курсантами Одеської військової академії та Інституту Військово-Морських Сил. Але виявити переможця не вдалось - боротьба завершилася із рахунком 2:2.

«Сьогодні на ринзі ми бачимо не просто спортсменів, а майбутніх офіцерів Збройних сил України, і це питання 2-3 років. Спорт – це дисципліна та виховання духу. Сильний спортивний дух – це автоматично сильна країна, це приклад молодому поколінню, саме так загартовується сталь», - наголосив віцепрезидент Федерації боксу України Олександр Гордієнко.

Для справжніх шанувальників ММА окремою родзинкою став поєдинок дівчат. В поєдинку зійшлись представниця Білорусі Любов Притикіна та киянка Заріна Стасюк. Перемогу отримала українка.

Читайте також: Україна посіла перше загальнокомандне місце на юнацькому ЧС з ММА

Далі відбулися видовищні поєдинки чоловіків-професіоналів. Головний бій вечора між Віталієм Стояном та Володимиром Биковим виявився занадто коротким – вже у першому раунді одесит Стоян отримав технічний нокаут.

У поєдинку між одеситом Віталієм Войновим та львів’янином Остапом Павляком останній вдався до заборонених прийомів. У підсумку одесит отримав травму, а у львів’янина – дискваліфікували і визнали його поразку.

Також під час турніру було проведено благодійний марафон, гроші від якого підуть на допомогу ЗСУ. Найкоштовнішим лотом стала футболка із підписом головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, яку купили за 50 тисяч гривень. Ще 40 тисяч заплатили за медаль призера чемпіонату світу з греко-римської боротьби Ярослава Фільчакова, по 25 тисяч за тубус гранатомета, який здобули українські воїни підрозділу «Химера» під час визволення Херсона, та книгу-автобіографію видатної української гімнастки, багаторазової чемпіонки світу і Європи Анни Різатдинової з особистим автографом. У 20 тисяч гривень оцінили гільзу від снаряда 155 калібру, розписану українськими митцями.

Читайте також: Дзюдоїст Халматов – найкращий спортсмен листопада в Україні

Організатори турніру зазначили, що й надалі планують проводити подібні змагання задля допомоги захисникам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-