Новий чоловічий чемпіонат України з баскетболу пройде у трьох дивізіонах

Новий чоловічий чемпіонат України з баскетболу пройде у трьох дивізіонах

Укрінформ
Виконком Федерації баскетболу України вніс зміни до формули проведення внутрішній національних змаган серед чоловічих комнад.

Зокрема, окрім проведення змагань у Суперлізі та Вищій лізі, повертається Перша ліга, передає Укрінформ. 

Планується участь 12 команд у Вищій лізі та 12 команд у Першій лізі. Таке рішення прес-службі ФБУ прокоментувала заступнця генерального секретаря ФБУ – Лариса Шабанова.

«Потрібно розпочати з того, що до минулого сезону ми готувалися за великої невизначеності у зв’язку з початком повномасштабної війни. Але спільними зусиллями насамперед завдяки нашим колегам на місцях ми зуміли провести чемпіонат України.

Нині ситуація дещо змінилася, з'явилося більше команд, які готові взяти участь у чемпіонаті України. Вони мають різні спортивні та фінансові можливості. І зі збільшенням кількості команд, ми не маємо сенсу розширювати Вищу лігу. Тому насамперед з ініціативи команд-учасниць ми дійшли рішення повернутися до формату проведення чемпіонату України з Першою лігою, де гратимуть команди, які поки що не  відповідають вимогам Вищої ліги. Здебільшого це клуби напіваматорські. Таким клубам теж треба надати можливість виступати», - сказала заступниця генсека ФБУ.

Читайте також: Збірна України з баскетболу зіграла останній контрольний матч перед пре-кваліфікацією до Олімпіади

Жіночий чемпіонат України з баскетболу пройде у двух дивізіонах.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-