На Євроіграх високий рівень - срібна призерка з брейкінгу Анна Пономаренко

На Євроіграх високий рівень - срібна призерка з брейкінгу Анна Пономаренко

Укрінформ
У Польщі завершилися змагання з брейкінгу, який дебютував у програмі ІІІ Європейських ігор-2023. 

Історичну срібну нагороду у цьому молодому виді спорту Україні принесла Анна Пономаренко, яка у баттлах виступає під ім’ям Stefani, передає Укрінформ. 

«На Європейських іграх дуже високий рівень, - зазначила Анна. - ПІсля групового етапу я була дуже задоволена собою, була впевнена у своїх результатах».

Спортсменка додала, що для неї та усіх її колег з виду спорту дуже важливо, що брейкінг увійшов до програми Олімпійських ігор. Це дозволить їм вийти на новий фаховий рівень.

Пономаренко також розповіла, скільки в них домашніх заготовок під час баттлів і скільки творчості - тобто, чи змінюють вони щось вже під час танцювального поєдинку в залежності від рівня суперника.

Читайте також: 34-ту медаль на III Європейських іграх Україна виграла у брейкінгу

«Я будую стратегію з огляду на того, з ким баттлю. Знаю, що буду робити, але коли бачу рівень суперників і розумію, що можу взяти цей раунд, але не зробити щось із запланованого, то змінюю виступ... Знаєте, деякі атлети забувають, що головне в цьому виді спорту - це танець, а не гімнастика чи акробатика. І цей фрістайл може зіграти дуже велику роль у перемозі, бо ти танцюєш, ти слухаєш музику, насолоджуєшся своїми рухами», - підкреслила володарка «срібла» Ігор.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-