Ліга націй: наш рівень - найвищий дивізіон

Ліга націй: наш рівень - найвищий дивізіон

Укрінформ
Збірна України здобула перемогу на старті Ліги націй.

Підопічні Олександра Петракова резервним складом мінімально здолали Ірландію 1:0 в першому для себе матчі нового розіграшу Ліги націй. Збірна України перемогла супротивника з низкою молодих футболістів у складі. Вона показала, що дивізіон В - це точно не її рівень. Про вертикальний футбол, перспективну молодь і наявність резерву збірної читайте в матеріалі Укрінформу.

Нове - це добре забуте старе

Український коуч Олександр Петраков очікувано провів широку ротацію складу в матчі з Ірландією. Після відбору на чемпіонат світу лідерам збірної потрібен був відпочинок. Вони його отримали. Олександр Васильович, своєю чергою, почав грати у футбол, який приніс йому золото молодіжного мундіалю.

Читайте також: Петраков: Завдання – повернутися в дивізіон А Ліги націй та вийти на Євро-2024

Українська команда діяла за схемою 3:4:3 з трьома захисниками (Сирота, Бондар, Попов) і двома латералями (Миколенко і Качараба). Це розташування автоматично нівелювало шанси збірної України грати в атакувальний комбінаційний футбол. Ми грати в‘язко і сподівалися реалізувати не численні нагоди біля чужих воріт.

Більше того, створити ті моменти було складно. В такому складі збірна ще не грала. Через це неозброєним оком було видно невпевненість в діях молоді і мляву комбінаційну гру. Футболісти в більшості моментів банально не розуміли задуми один одного.

Нове покоління дихає в спину

За креатив попереду відповідали декілька гравців, зокрема Мудрик, Довбик, Зубков і, звісно, Шапаренко. Кожен з них не цурався брати гру на себе. Особливо якісно це вдавалося Шапаренку. Наявність на полі Сидорчука дозволяла Миколі нехтувати захисною роботою. Чарівник зосередився на атаці. Він повністю контролював ритм гри. Фактично кожна атака України проходила, а інколи просто виникала через Шапаренка.

Читайте також: Тарас Качараба: Трохи розчарований, що не зарахували мій гол

Вже звично змазаний матч видав Мудрик. Вінгер не цурається йти в обіграш проти двох. Одночасно з тим він забуває про існування партнерів по команді. Щонайменше двічі Мудрик мав би віддати Довбику на загострення, але обирав сумнівну перспективу пробити. Діаманту України вистачає спортивного нахабства, але над командною грою треба працювати. Потенціал Михайла шалений.

Невиразний матч на рахунку Артема Довбика. Він так і не зміг знайти свій момент, хоч як би Шапаренко не старався. Довбик слабко виглядав сам на сам проти опонента. Можливо, причина в тому, що позаду не було настільки потужної підтримки, як зазвичай. Зубков, при всій повазі, не Ярмоленко. Артему варто набиратися досвіду. Бажано в Європі.

Читайте також: Тренер футболістів Ірландії: Моя команда не заслуговувала на поразку

Одним з найкращих футболістів збірної став Андрій Лунін. Тренування з Тібо Куртуа далося в знаки. Наш кіпер надійно відіграв на стрічці воріт, а в другому таймі вже згадав, що таке якісна гра ногами. 4 сейви Андрія залишили ворота недоторканими і дозволили Україні перемогти. В ідеалі Луніну варто перейти в слабший клуб і розвиватися.

Збірна України повинна піднятися до найвищого дивізіону

13 проти 14(4:4 в площину воріт) - статистика ударів в матчі з Ірландією. Поєдинок, який Україна грала резервним не зіграним складом. З поверненням на поле лідерів прийде тотальне домінування «синьо-жовтих» у матчах з Вірменією і Шотландією. Україна може грати на ступінь краще. Саме цього ми очікуємо в подальших матчах.

Читайте також: Україна перемогла Ірландію в стартовому матчі Ліги націй УЄФА

«Завдання – повернутися в дивізіон А Ліги націй та вийти на Євро-2024 в Німеччині», – декларував Петраков після матчу з Ірландією. Досяжні цілі.

Фото: УАФ

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-