Діти-переселенці завітали до табору збірної України з футболу у Словенії

Діти-переселенці завітали до табору збірної України з футболу у Словенії

Укрінформ
 У тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії, де майже місяць тренуються футболісти національної збірної України, відбулася дуже тепла зустріч. 

У гості до гравців та тренерів приїхали близько 150-ти українських дітей, які змушені були залишити батьківщину через вторгнення росії, передає Укрінформ. 

Дітки привезли із собою малюнки, які подарували футболістам та тренерам. Юні українці зобразили  те, що вони відчувають зараз найбільше - прагнення перемоги України та бажання повернутися додому.

Отримали подарунки і юні гості - гравці залишили автографи на м’ячах УАФ, синьо-жовтих прапорах та фотокартках, а також сфотографувалися з кожним охочим. 

Перед початком зустрічі до її учасників звернулися  Посол України в Республіці Словенія Михайло Бродович та генеральний секретар Футбольного союзу Словенії Мартін Кожель, які побажали нашій команді успішного виступу у матчах плей-офф відбору чемпіонату світу-2022 та висловили сподівання, що «синьо-жовті» задоволені умовами підготовки на сборі у Брдо.

У відповідь головний тренер збірної України Олександр Петраков подякував усім словенцям за теплий прийом українців, які змушені перебувати далеко від рідного дому: «Ми дуже дякуємо за вашу підтримку, увагу та турботу. Знаємо, що наші земляки дуже хочуть повернутися додому, але в Україні все ще небезпечно, передусім для дітей та жінок. Тож хочу побажати українцям терпіння. Віримо в наші збройні сили, які повернуть мир на нашу землю. Ми ж їдемо грати у Глазго і можу вас запевнити: хлопці зроблять усе, щоби потрапити на чемпіонат світу».

Читайте також: Петраков: Ми змоделювали тактику футболістів збірної Шотландії

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 94-й день.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-