20 років тому пішов із життя Валерій Лобановський

20 років тому пішов із життя Валерій Лобановський

Укрінформ
20 років тому, 13 травня 2002 року, зупинилося серце одного з найвидатніших тренерів українського та світового футболу Валерія Васильовича Лобановського.

Оцінкою заслуг Метра перед європейським та світовим футболом є Рубіновий орден УЄФА та орден ФІФА «За заслуги». 2017 року УЄФА включив Лобановського до списку 10-ти найвидатніших тренерів європейського футболу з моменту створення союзу 1954 року, передає Укрінформ. 

Багаторічний наставник київського «Динамо» вісім разів приводив клуб до золотих медалей чемпіонату СРСР, п'ять разів - до найвищих нагород першості України, здобув із «біло-синіми» Кубок володарів кубків (1975, 1986 роки) і Суперкубок УЄФА (1975). У 2000—2002 роках Валерій Лобановський очолював національну збірну України. Він зумів вивести українців у плей-офф кваліфікації чемпіонату світу 2002 року, але, на жаль, поїхати синьо-жовтим на мундіаль не судилося. На шляху української команди став майбутній срібний призер світової першості - збірна Німеччини.

Читайте також: На футбольному меморіалі Лобановського 2021 року гратимуть три збірні

Валерій Васильович, попри проблеми зі здоров’ям, до останнього залишався на своєму посту. 7 травня 2002 року він переніс інсульт під час матчу «Динамо» у Запоріжжі. За шість днів, 13 травня, серце тренера зупинилося.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-