Рада просить МОК і міжнародні спортивні федерації виключити росію і білорусь

Рада просить МОК і міжнародні спортивні федерації виключити росію і білорусь

Звернення
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила звернення до Міжнародного олімпійського комітету та керівних органів міжнародних спортивних федерацій щодо рекомендації про заборону участі спортсменів росії та білорусі у змаганнях та виключення їхніх громадян з керівних органів цих організацій.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, відповідну постанову підтримали 354 парламентарії, передає Укрінформ.

«7281 - звернення ВР до міжнародних спортивних федерацій з закликом виключення рф та бр. в цілому 354», - написав Железняк.

Комітет ВР з питань молоді і спорту на засіданні 12 квітня рекомендував схвалити звернення з урахуванням техніко-юридичних правок.

Читайте також: Бех, Москаленко, Абрамову і Сидорову виключили зі збірної України з біатлону

Ухвалення звернення має на меті більш рішучі кроки для зупинення повномасштабного вторгнення в Україну росії за підтримки білорусі, яке супроводжується безпрецедентними за своєю жорстокістю воєнними злочинами і злочинами проти людяності – геноцидом українського народу, та необхідності покарання винних.

ВР закликає МОК і керівництво міжнародних спортивних федерацій прийняти рішення про тимчасове, до завершення збройної агресії росії, зупинення визнання Міжнародним олімпійським комітетом національних олімпійських комітетів росії та білорусі; виключити громадян цих країн з МОК.

Читайте також: Україну миттєво підтримали у спортивній спільноті світу - заява НОК України

Також передбачається звернутися до міжнародних спортивних федерацій з ініціативою розглянути питання про тимчасове зупинення членства спортивних федерацій рф і рб; виключення громадян росії та білорусі з керівних органів федерацій, заборону участі їхніх спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, а також суддів і тренерів; дискваліфікацію спортсменів, які підтримали збройну агресію російської федерації проти України, пожиттєво.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-