Олімпіада в Токіо: шестеро польських спортсменів повернуться додому через помилку чиновників

Олімпіада в Токіо: шестеро польських спортсменів повернуться додому через помилку чиновників

Укрінформ
Помилка федерації плавання Польщі з підрахунком балів, необхідних для участі спортсменів в Олімпійських іграх у Токіо, призвела до повернення шістьох польських плавців з Японії додому.

Польські олімпійці вимагають відставки керівництва федерації, а в уряді Польщі очікуватимуть пояснень з приводу цієї помилки, передає власний кореспондент Укрінформу.

Загалом 23 польські плавці раніше отримали у Варшаві акредитації для участі в Олімпіаді, але після прибуття до Токіо з’ясувалося, що через помилки з підрахунком необхідних балів шестеро спортсменів змушені будуть повернутися додому. Федерація плавання Польщі вела переговори з Міжнародним олімпійським комітетом та Міжнародною федерацією плавання, аби попри помилки при підрахунку балів усіх польських плаців, які прибули до Токіо, допустити до Олімпіади. Утім, міжнародні організації на це не погодилися.

Читайте також: Де дивитися літню Олімпіаду-2020 у Токіо

Керівництво Федерації плавання Польщі визнало свою помилку і публічно вибачилося.

Однак польські плавці, які беруть участь в Олімпіаді, у відкритому листі закликали голову Федерації плавання Польщі Павела Сломінського подати у відставку, не чекаючи до наступних виборів глави федерації.

Заступник міністра культури, національної спадщини і спорту Польщі Ярослав Селлін зазначив у понеділок, що міністерство очікуватиме від федерації плавання пояснень з приводу цієї скандальної ситуації.

Як повідомлялося, до польської делегації на Олімпіаду в Токіо увійшли 211 спортсменів, зокрема 17 плавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-