Футбольний клуб «Порту» відмовився від участі в Суперлізі

Футбольний клуб «Порту» відмовився від участі в Суперлізі

Укрінформ
Португальський футбольний клуб "Порту" не увійде до так званої європейської Суперліги.

Президент "Порту" Жорже Нуну Пінту да Кошта заявив, що Євросоюз не допускає створення закритих ліг, повідомляє офіційний сайт португальського клубу. 

"Ми мали неформальні контакти з деякими клубами, але не приділяли цьому особливої ​​уваги з кількох причин. По-перше, Євросоюз не допускає закритих ліг, як, скажімо, НБА. Оскільки Федерація футболу Португалії виступає проти цього, ми, як частина УЄФА, не можемо брати участь в тому, що суперечить принципам і правилам Європейського Союзу та УЄФА... Заходи, які організовує УЄФА, є офіційними. Ми беремо участь у Лізі чемпіонів і сподіваємося залишатися там ще багато років", - заявив президент "Пррту".

Як повідомлялося, 12 європейських клубів оголосили про створення Суперліги - "Мілан", "Арсенал", "Атлетико" (Мадрид), "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті" , "Манчестер Юнайтед", "Реал" і "Тоттенгем".

Читайте також: Футболісти із Суперліги не зможуть грати на чемпіонатах світу і Європи

УЄФА виступив із заявою, що зробить все, аби зупинити цей проект. Гравцям, які зіграють у Суперлізі, заборонять брати участь на чемпіонатах світу та Європи. Разом з тим, УЄФА дозволить клубам так званої Суперліги дограти нинішній сезон Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Організатори Суперліги заявили, що подають до суду на УЄФА і ФІФА через перешкоджання створенню турніру.

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-