Рівненський «Верес» запустив процедуру продажу своїх акцій

Рівненський «Верес» запустив процедуру продажу своїх акцій

Фото
Укрінформ
Від сьогодні придбати акції клубу може кожен охочий.

Сьогодні, 12 квітня відбулася онлайн прес-конференції за підтримки Parimatch, через те що Народний футбольний клуб «Верес»  офіційно розпочав продаж своїх акцій на біржі ПФТС. Про це безпосередньо на конференції повідомив президент НК «Верес» Іван Надєїн, повідомляє Укрінформ.

«Ми робимо щось історичне. Вперше усі охочі можуть отримати власну частку у футбольному клубі, стати частиною великої родини «червоно-чорних» і, наголошую, отримати інструменти контролю та управління. Після завершення IPO буде сформована нова наглядова рада з-поміж акціонерів. Вони матимуть доступ до документів і впливатимуть на ухвалення ключових рішень. Це європейська модель управління», - сказав президент «Вересу».

Читайте також: Parimatch та НК «Верес» проведуть продаж акцій клубу в прямому ефірі

«Гроші, за які люди придбають акції клубу, підуть на розбудову інфраструктури «Вереса» в Рівному й в області. Ми отримали домовленість і з місцевою владою, що вони виділяють 8 гектар землі на будівництво бази. Звісно, гроші підуть на діяльність клубу, досягнення тих цілей, які команда ставить перед собою», - додав Іван Надєїн.

Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов розповів, що це перший проект IPO за останні 15 років й сам процес купівлі акцій ще потребує вдосконалення, але всі учасники процесу намагаються максимально спростити його.

Читайте також: Перша ліга: «Верес» обіграв «ВПК-Агро» на старті 21 туру

«Цей кейс – початок, щоб наш внутрішній фондовий ринок перевтілився, з’явилося нове джерело залучення коштів, а бізнес став більш відкритим. Такі кроки також сприяють залученню інвестицій. Стати акціонером клубу не складно, достатньозалишити заявку на сайті та відкрити у банку рахунок. Сама ж угода укладається хвилин за 15», - зауважив Юрій Кралов.

Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зауважив, що вартість акцій може змінюватися в залежності від балансу попиту та пропозиції.

«Наразі ми продаємо папери за номіналом 100 грн за акцію, але дуже скоро все може змінитися і їхня вартість зросте. Ми бачимо дуже багато успішних кейсів таких проспектів, наприклад, у турецькому або польському чемпіонатах. До речі, вважаю, що український чемпіонат набагато яскравіший й має великий потенціал», - сказав Ігор Мазепа.

«Україні потрібно повертати віру не лише у спорт, але й в фінансові інструменти. Parimatch, як один із лідерів ринку, завжди перебуває поруч з цікавими інноваційними проектами. Перше спортивне ІРО, ініціаторами якого стали НК «Верес», МТБ БАНК та Concorde Capital, є амбіційним та направленим на підтримку та розвиток українського спорту. Такими проектами ми повертаємо довіру до фінансових механізмів й створюємо в Україні умови для становлення інвестиційної культури», - підсумував директор зі зв’язків з громадськістю Parimatch Ukraine Вадима Місюра.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-