Членство Росії в Міжурядовій раді IFAP є неприйнятним - Нацкомітет

Членство Росії в Міжурядовій раді IFAP є неприйнятним - Нацкомітет

Укрінформ
Національний комітет України Програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх» (IFAP) у заяві у зв’язку з руйнуванням РФ телевежі у Харкові наголосив на неприйнятності членства Росії в Міжурядовій раді IFAP.

Текст звернення оприлюднила пресслужба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, передає Укрінформ.

«Росія знищує телевежі ракетами, спустошує телерадіостудії, розграбовує комунікаційне обладнання. Понад 287 медіа були змушені припинити роботу. Російські окупанти послідовно придушують голос і стирають інформаційну присутність українців, щоб без перешкод і свідків поширювати свою «окупацію» на інші країни. 86 працівників медіа було вбито Росією, 16 з них – при виконанні професійних обов’язків. 26 журналістів ув’язнені на тимчасово окупованих територіях», - наголошує Нацкомітет IFAP.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 575 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. Агресор завдає ударів по енергетичній інфраструктурі України, щоб заблокувати доступ людей до інтернету та інших джерел інформації, скоїв низку кібератак на трансляції українського телебачення, перериваючи українське мовлення та вставляючи свої пропагандистські програми.

У зверненні наголошується, що Росія скоює злочини проти цінностей ЮНЕСКО, а також - проти цінностей IFAP, головною з яких є доступ до інформації.

Читайте також: Зруйновану росіянами телевежу в Харкові відновлять після війни - ОВА

«Присутність Росії в Міжурядовій раді IFAP, особливо в ролі доповідача, є неприйнятною та цинічною з точки зору цінностей IFAP. Це ставить під загрозу репутацію IFAP і є небезпечним розмиванням цінностей... Росія направляє свої удари у сфери повноважень ЮНЕСКО – комунікацію та інформацію. Ми рішуче засуджуємо жахливі воєнні злочини, скоєні Росією проти українських міст, селищ та самих українців, і закликаємо IFAP та ЮНЕСКО відреагувати на ці варварські дії. Ми закликаємо членів IFAP вважати членство Росії в Міжурядовій раді IFAP неприйнятним!» - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, вдень 22 квітня російські війська завдали удару по телевежі у Харкові. В обласному центрі та прилеглих населених пунктах немає цифрового телемовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-