В ОБСЄ відводить саморегуляції медіа першорядну роль в часи миру та конфліктів

В ОБСЄ відводить саморегуляції медіа першорядну роль в часи миру та конфліктів

Укрінформ
ОБСЄ у питанні підтримки медіасередовища першорядну роль відводить саморегуляції медіа для підримання балансу в часи миру та конфліктів.

Про це заявила представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Тереза Рібейро під час онлайн-виступу на міжнародній конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рібейро нагадала, що ОБСЄ однією з перших міжнародних організацій підтримала у 2021 році ініційований МКІП проєкт «Фільтр медіаграмотності». За її словами, він став значним кроком уперед у спільних зусиллях щодо вироблення у громадян України критичних навичок, необхідних для оцінки медіаконтенту та підвищення здатності медіа ефективно взаємодіяти у саморегулюванні.

Фото: RICARDO CAMPOS
Фото: RICARDO CAMPOS

«У наших зусиллях ми відзначаємо першорядну роль саморегуляції у підтримці медіасередовища, яка відстоює правду, поважає свободу і баланс, який є нестабільним, але життєво важливим у часи миру та конфліктів», - сказала Рібейро.

Читайте також: Медіасередовище має бути відповідальним перед суспільством - голова Нацради

Вона додала, що у питанні медіаграмотності важливі не лише знання, а й єдність та колективні зусилля проти тих, хто прагне дестабілізувати основи наших суспільств. 

25 квітня у Києві розпочалась дводенна Міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання. Співорганізаторами конференції є Міністерство культури та інформаційної політики України, Програма підтримки ОБСЄ для України, Офіс Ради Європи в Україні, International Media Support, UNDP в Україні, Бюро ЮНЕСКО в Україні та Представництво Європейського Союзу в Україні.

Фото з сайту imi.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-