В Україні на базі університетів створять мережу стартап-шкіл

В Україні на базі університетів створять мережу стартап-шкіл

Укрінформ
Уряд ухвалив постанову щодо запровадження експериментального проєкту зі створення мережі стартап-шкіл  інкубаторів — акселераторів на базі закладів вищої освіти та наукових установ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки, передає Укрінформ.

«Уряд ухвалив постанову щодо запровадження експериментального проєкту зі створення мережі стартап-шкіл — інкубаторів — акселераторів на базі закладів вищої освіти та наукових установ», – йдеться в повідомленні.

У МОН підкреслили, що проєкт посилить співпрацю університетів та науково-дослідних установ із бізнесом і сприятиме збільшенню частки наукоємних стартапів та інноваційної продукції в Україні за ключовими напрямами.

У межах експериментального проєкту планують створити шість стартап-шкіл — інкубаторів — акселераторів. Для цього Міністерство освіти і науки проведе конкурсний добір серед ЗВО та наукових установ.

Основні критерії конкурсного добору для закладів вищої освіти та наукових установ: комерційна ефективність наукових, науково-технічних проєктів; наявність інноваційної інфраструктури на базі закладу вищої освіти, наукової установи; досвід співпраці з приватним сектором; потенціал розвитку екосистеми стартапів закладу вищої освіти, наукової установи з урахуванням пріоритетних державних потреб.

Конкурсний добір та старт реалізації проєкту заплановано на початок літа 2024 року.

Читайте також: У Хмельницькому переможець конкурсу стартапів відкрив школу пілотування FPV-дронів

У МОН зауважили, що мережа стартап-шкіл — інкубаторів — акселераторів допоможе в тестуванні наукових проєктів, пошуку та залученню інвесторів, наданні фінансової підтримки на початковому етапі розвитку стартапу. Надалі планують залучити до проєкту якомога більше університетів та наукових установ всієї України.

Також у відомстві запевнили, що створення потужної стартап-екосистеми серед ЗВО та наукових установ підсилить економічний потенціал країни та дасть студентам та науковцям можливість розвивати стартапи.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про розвиток індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення навчального процесу у вищій освіті.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-