У Хмельницькому переможець конкурсу стартапів відкрив школу пілотування FPV-дронів

У Хмельницькому переможець конкурсу стартапів відкрив школу пілотування FPV-дронів

Укрінформ
Переможець конкурсу “Битва стартапів” у Хмельницькому за грантові кошти з бюджету запустив серійне виготовлення FPV-дронів та відкрив школу операторів для безкоштовного навчання військових.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

“Переможець “Битви стартапів”, яку ми провели у 2023 році, отримав 250 000 гривень на реалізацію свого проєкту щодо серійного виготовлення FPV-квадрокоптерів, що мають функцію регулювання потужності передавача та до 25% кращі ТТХ”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що крім придбання обладнання для налаштування та випробування дронів і комплектуючих, автор проєкту організував школу з безкоштовного навчання військових пілотуванню FPV-дронами.

“Уже зараз маємо результати реалізації проєкту: квадрокоптер, який споживає 7-12А та може летіти на більші відстані та/або нести більше вантажу. Працюють над масштабуванням до малосерійного виробництва”, – додав Симчишин.

Читайте також: Дрони та РЕБ: Зеленський провів нараду з військовими й урядовцями

За його словами, загальний кошторис проєкту склав 340 742 гривні, з яких 250 000 гривень отримані з бюджету за перемогу в конкурсі, а решта  –  власні кошти та залучені від інших інвесторів.

Як повідомлялось, із бюджету Хмельницького додатково виділили 220 мільйонів на підтримку військових.

Фото: t.me/zedigital

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-