На кордоні Північної Осетії та Грузії затримали українця за підозрою у «шпигунстві»

На кордоні Північної Осетії та Грузії затримали українця за підозрою у «шпигунстві»

Укрінформ
На російсько-грузинському кордоні у Північній Осетії, на КПП «Верхній Ларс», затримали громадянина України за підозрою у «шпигунстві».

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

За інформацією російських ЗМІ, затриманий – 36-річний громадянин України, ім’я якого не називається. За версією російських силовиків, підозрюваний нібито через месенджери надсилав українським спецслужбам дані про розташування російських військових та техніки у зоні «спеціальної військової операції» (так у Росії називають повномасштабне вторгнення в Україну).

Як саме громадянин України міг передавати дані про російську армію із зони бойових дій, якщо він був затриманий у Північній Осетії, не уточнюється. Жодних доказів можливої причетності затриманого у ФСБ також не надали. За статтею про шпигунство йому може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Видання зазначає, що це щонайменше друге подібне затримання за останні п'ять місяців. Торік у грудні в межах аналогічної справи на «Верхньому Ларсі» було затримано іншого громадянина України. Тоді російські спецслужби не розкрили не лише ім'я, а й вік підозрюваного. На якій стадії зараз перебуває його кримінальна справа, невідомо.

Читайте також: Росіяни звинуватили у «шпигунстві» активістку, яку викрали два роки тому в Херсоні

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму присудили рік колонії-поселення для кримського татарина Длявера Салімова зі Старого Криму, який відмовився публічно вибачатися для Телеграм-каналу РФ за те, що вимагав у заправника зняти кепку із символом Z.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-