Загибель помічника Залужного: до суду передали справу офіцера, який подарував гранати

Загибель помічника Залужного: до суду передали справу офіцера, який подарував гранати

Укрінформ
Держбюро розслідувань направило до суду справу щодо офіцера із апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати загиблому 6 листопада помічнику тодішнього головкома Валерія Залужного Геннадію Частякову.

Про це повідомило ДБР, передає Укрінформ.

"Працівники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера з апарату помічників головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Слідчі Бюро завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, після чого сторони захисту та потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті боєприпасів (ч. 1 ст. 263 ККУ), у день загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ передав тому вибуховий "подарунок" із гранатами на честь дня народження.

"При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої. Як наслідок, під час розпакування "подарунка" вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки", - заявили у ДБР.

Від отриманих поранень помічник головнокомандувача загинув на місці, а його неповнолітній син зазнав тяжких тілесних ушкоджень.

Фігурант обвинувачується у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 ККУ).

Читайте також: Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера, який подарував гранати

Санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомлялося, увечері 6 листопада 2023 року в селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син дістав важкі травми.

Слідство встановило, що подарував гранати Частякову офіцер із апарату головнокомандувача ЗСУ, полковник Андрій Тімченко. Подаровані боєприпаси він набув без відповідного дозволу. Ще дві гранати він надалі зберігав у шафі свого робочого кабінету.

Прокуратура клопотала в суді про обрання Тімченку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

29 березня ДБР завершило розслідування стосовно офіцера із апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику тодішнього головкома Валерія Залужного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-