Закон про мобілізацію опублікували - він набуде чинності з 18 травня

Закон про мобілізацію опублікували - він набуде чинності з 18 травня

Документ
Укрінформ
Закон про мобілізацію опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Відповідний документ розміщений на сайті газети, передає Укрінформ.

Виходячи з п. 1 перехідних положень, закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» набуває чинності через місяць з наступного дня після опублікування, тобто з 18 травня.

Читайте також: Зеленський підписав закон про мобілізацію

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. 16 квітня Президент підписав цей документ.

У законі передбачено, зокрема,що мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років.

Під час проведення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред'явити його на вимогу представника ТЦК або поліцейського, прикордонника.

Після публікації закону в усіх військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб уточнити свою актуальну адресу проживання, контактну інформацію та інші військово-облікові дані. Зробити це вони можуть у ТЦК, ЦНАП або через електронний кабінет.

Також законом встановлюється врахування у вислугу років одного місяця служби за три місяці за перебування безпосередньо в районах бойових дій під час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-