Саудівська Аравія пожертвувала $10 мільйонів Продовольчій програмі ООН для допомоги українцям

Саудівська Аравія пожертвувала $10 мільйонів Продовольчій програмі ООН для допомоги українцям

Укрінформ
Центр порятунку та гуманітарної допомоги імені короля Салмана KSRelief пожертвував 10 мільйонів доларів Всесвітній продовольчій програмі ООН, щоб підтримати постраждалих від війни українців у 1 200 установах по всій країні щоденним гарячим харчуванням.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресреліз ООН, відповідну угоду було підписано керівником KSRelief доктором Абдулла Аль-Рабіа і виконавчим директором ВПП Сінді Маккейн.

"Допомога дозволить ВПП закупити та доставити приблизно 7 600 тонн їжі, зокрема борошно, макаронні вироби, гречку, вівсянку, горох, цукор та олію – всі ці товари купуються в Україні для підтримки місцевої економіки та системи харчування», - поінформували в ООН.

Читайте також: Продовольча програма ООН надає допомогу майже 280 тисячам пенсіонерів із зони бойових дій

Протягом наступних шести місяців у межах програми інституційного харчування Всесвітня продовольча програма планує надавати харчову допомогу 210 тис. вразливих українцям. Внесок KSRelief покриє значну частину потреб програми – приблизно 67%, зазначили в організації.

Як повідомляв Укрінформ, ООН закликає донорів надати цьогоріч $4,2 мільярда на підтримку постраждалого від війни населення в Україні та біженців у 2024 році.

Фото: © WFP/Anastasiia Honcharuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-