Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання українських полонених

Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання українських полонених

Фото
Укрінформ
Омбудсмен Дмитро Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання незаконно позбавлених волі українців для запобігання тортурам.

Про це він поінформував у Телеграмі за результатами засідання Робочої групи пункту 4 Формули миру, до якого долучилося 30 країн і 4 представники міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, МКЧХ і ЄС), передає Укрінформ.

«Звернувся до Підкомітету ООН із запобігання катуванням та іншим жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність, поводженню чи покаранню (SPT) і Європейського комітету із запобігання катуванням та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (CPT) з проханням відвідувати всі місця несвободи, де утримуються українські військовополонені та цивільні, з метою запобігання тортурам», - заявив він.

Лубінець запевнив, що українська влада вживає всіх можливих кроків і шукає нові механізми для повернення українців.

Окремо він подякував послам Канади та Норвегії і їхнім командам за потужну роботу в цій робочій групі.

Читайте також: Демонтаж купола українського собору у Криму: Лубінець звернувся до ООН

Під час цього засідання уповноважений із прав людини поінформував присутніх про те, що вже вдалось зробити в межах цієї робочої групи.

«Висловив сподівання, що кожен з учасників Робочої групи зробить свій внесок у її діяльність. Разом ми – рушійна сила. Вірю, спільно у нас все вийде», - написав він.

Як передавав Укрінформ, 26 лютого Лубінець заявив про відкриття Міжнародної платформи за звільнення незаконно утримуваних РФ цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-