МВС планує цьогоріч розмінувати не менше 18 тисяч квадратних кілометрів території - Клименко

МВС планує цьогоріч розмінувати не менше 18 тисяч квадратних кілометрів території - Клименко

Укрінформ
Саперні підрозділи Міністерства внутрішніх справ планують цьогоріч розмінувати не менше 18 тисяч квадратних кілометрів території України.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад у Чернівцях, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«За минулий рік саперні підрозділи МВС розмінували 18 тисяч квадратних кілометрів території. Плануємо цьогоріч розмінувати не менше з огляду на збільшення кількості машин механізованого розмінування. Результати роботи саперів системи МВС наносимо на карту, необхідну для повного контролю над процесом розмінування та визначення реальних термінів очищення території. Щоб розуміти масштаби, використовуємо супутникові знімки», - зазначив міністр.

На засіданні Конгресу він заявив, що МВС України вже зараз впроваджує низку проєктів, які підвищать рівень безпеки громадян і стануть фундаментом для швидкого відновлення країни в післявоєнний період.

Клименко нагадав, що нині міністерство впроваджує концепцію «Безпекове середовище».

«Нова реальність змушує нас шукати відповідні рішення та оновлювати підходи у питаннях організації безпеки публічних просторів. Тут мова як про комплекс технічних засобів, так і про наявність у громадських місцях інтелектуальних систем відеоспостереження», - поінформував очільник МВС.

Читайте також: Один день бойових дій в Україні дорівнює місяцю розмінування - експерт

За його словами, МВС продовжує розвивати й такі проєкти, як «Поліцейський офіцер громади» та «Добровільна пожежна охорона» та інші. Він вважає, що вони є яскравими прикладами ефективного партнерства з представниками громад.

«Добровільна пожежна охорона – наступний проєкт, який потребує розвитку. МВС робить кроки для полегшення процесу їх створення, навчання та оснащення. На 2024 рік визначено 63 територіальних громади, що спроможні утворити добровольчі підрозділи пожежної охорони», - зазначив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, ДСНС отримає від уряду Японії 22 машини механізованого розмінування.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-