Для соціального захисту ветеранів потрібно створити профспілки по кожному окремому роду військ - Кім

Для соціального захисту ветеранів потрібно створити профспілки по кожному окремому роду військ - Кім

Укрінформ
Для забезпечення належного соціального захисту ветеранів війни потрібно створити профспілки по кожному окремому роду військ, які б враховували і відстоювали конкретні потреби військовослужбовців.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми підтримуємо, любимо військових, бо ми від них залежимо. Але треба думати, що буде далі. На мою думку, повинні бути створені профспілки по кожному окремому роду військ: піхота, льотчики, морпіхи і таке інше. Вони мають систематизувати потреби ветеранів, які стосуються цілого комплексу питань соціального захисту: від надання медичних послуг – до працевлаштування. А владі треба до них дослухатися і враховувати їхні побажання», - сказав Кім.

Читайте також: На Вінниччині стартувала пілотна послуга соціальної адаптації ветеранів та членів їх сімей

Він також зазначив, що у порівнянні з 2022 роком на Миколаївщині ситуація з допомогою від бізнесу погіршилася. Адже війна триває, у кожного свої проблеми, багато підприємців виїхали.

«Зараз держава має взяти на себе зобов’язання і чітко сказати - що буде робити протягом, скажімо, наступних 10 років. Наприклад, чи є можливість забезпечити ветеранів квартирами або вирішити питання працевлаштування. Військовослужбовець, який віддав своє здоров'я, має право розраховувати на хорошу роботу. А бізнес не завжди хоче брати ветеранів, особливо з фізичними вадами, бо його мета - заробити більше грошей», - наголосив очільник ОВА.

Читайте також: В Україні запрацювала гаряча лінія підтримки для ветеранів

Тому, за його словами, на рівні держави потрібно розробити комплексну програму, де мають бути виписані всі питання стосовно соцзахисту. Серед них - забезпечення преференцій для бізнесу, який працевлаштовує ветеранів, щоб підприємцю було вигідно це робити.

Кім також додав, що коли буде політична воля і фінансовий ресурс, то на місцях будуть цю програму виконувати.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України був створений, як майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, щоб допомагати розвʼязати нагальні проблеми регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-