В уряді розробили проєкт блокування ворожих сигналів - МКІП

В уряді розробили проєкт блокування ворожих сигналів - МКІП

Фото
Укрінформ
За участі Міністерства культури та інформаційної політики було розроблено проєкт із блокування ворожого сигналу спеціальними технічними пристроями.

Про це заявив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час візиту на Херсонщину, передає Укрінформ з посиланням на МКІП

Зазначається, що Карандєєв розповів про заходи, які вживаються державою для блокування російського мовлення на території України. Зокрема, за участі МКІП було розроблено проєкт із блокування ворожого сигналу спеціальними технічними пристроями.

Окрім того, за його словами, необхідно роз’яснювати населенню небезпеки, які стоять за переглядом ворожих каналів чи прослуховуванням радіо. Також важливим є вироблення якісного відео- та аудіоконтенту.

Карандєєв зазначив, що зараз викликом для держави є донесення правдивої інформації, оскільки російська пропаганда спрямовує сили на дискредитацію уряду України, місцевої влади, Збройних сил. Водночас ускладнює роботу відсутність технічних спроможностей, зокрема у місцях, де внаслідок бойових дій зруйновані теле- і радіопередавальні комплекси й інфраструктура для передачі інтернет-сигналу, додав він.

Читайте також: Уряд виділив із резервного фонду152 мільйони на спеціальне телерадіомовлення у регіонах

«Протидія фейкам є одним із напрямків боротьби з ворогом, що забезпечить нашу стійкість, а надалі – звільнення України», – підкреслив Карандєєв.

Міністр також зустрівся представниками регіональних медіа, зокрема, йшлося про роботу журналістів на деокупованих територіях.

«Моє перебування на Миколаївщині та розуміння того, як працює система інформування громадян на Херсонщині, змушує переглянути відношення держави до роботи регіональних медіа. Ми посилимо увагу до цього напрямку і продовжимо шукати донорські гроші, аби забезпечити максимально широке й об’єктивне інформування громадян, як на підконтрольних, так і на тимчасово окупованих територіях України», – сказав Карандєєв.

Під час зустрічі з представниками медіа Херсонщини урядовець зауважив, що українці мають запит на збільшення кількості новин та репортажів безпосередньо з передової, від наших захисників. За його словами, МКІП долучиться до забезпечення можливостей для журналістів, аби ті працювали на фронті з урахуванням безпекових норм.

Читайте також: Українська телемережа покриває 92% держави - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час круглого столу у Миколаєві заявив, що в бюджеті Міністерства культури та інформаційної політики не передбачено коштів на відбудову зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктів культури, однак на це можна залучати кошти благодійників та грального бізнесу.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-