МКІП працює над рішеннями щодо соцзахисту журналістів, які працюють у зоні бойових дій

МКІП працює над рішеннями щодо соцзахисту журналістів, які працюють у зоні бойових дій

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики наразі працює над рішенням, яке б забезпечило соцзахист працівників медіа, які виконують свої професійні обов'язки у зоні бойових дій.

Про це під час «круглого столу» з журналістами у Миколаєві заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Сфера журналістики під час війни пов’язана з ризиком, ми це розуміємо. Днями у нас була зустріч з медіа за участю працівників міністерства, щоб виробити норми, які дали б можливість працівникам ЗМІ бути більш соціально захищеними у разі поранення чи загибелі при виконанні професійних обов’язків. Такі інструменти є, але вони не системні. Як тільки ми напрацюємо комплексне рішення, то обов’язково з ними познайомимо журналістську спільноту», - сказав Карандєєв.

За його словами, партнерами МКІП у цьому питанні виступає Спілка журналістів України та міжнародні організації.

Читайте також: Карандєєв пояснив рішення МКІП про бронювання працівників цирку: Це не вуличне шапіто

Т.в.о міністра також наголосив, що питання безпеки журналістів, які працюють у зоні бойових дій, дуже актуальне, адже вони, окрім іншого, висвітлюють бойову звитягу наших воїнів, розповідають як працюють ЗСУ.

За даними НСЖУ та Міжнародної федерації журналістів, станом на 5 квітня 2024 року від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України окупанти вбили щонайменше 86 медійників. Серед загиблих – 16 медійників, які виконували професійні обов’язки; 9 – цивільних жертв; 61 представник ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України.

Як повідомляв Укрінформ, на Запоріжжі під час обстрілу поранено власкора Укрінформу Ольгу Звонарьову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-