Діти-переселенці і діти військових отримають безоплатні путівки до центру «Артек»

Діти-переселенці і діти військових отримають безоплатні путівки до центру «Артек»

Укрінформ
Уряд розширив перелік категорій дітей, які зможуть безоплатно оздоровитися у 2024 році у Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Закарпатті.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«У Міжнародному дитячому центрі «Артек», основна частина якого зараз розміщується в закарпатському регіоні, безоплатно зможуть оздоровитися ще більше дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки. До переліку категорій дітей, які отримують безоплатні путівки до «Артеку», на 2024 рік додалися ще три», - йдеться в повідомленні.

Так, безкоштовними путівками можуть скористатися діти учасників бойових дій, зокрема і добровольців, визначених у пунктах 19-24 частини 1 статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Також до пільговиків віднесено дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України і дітей, зареєстрованих як ВПО, які отримують допомогу на проживання.

У Мінсоцполітики зазначають, що цьогоріч безоплатні путівки також надаватимуть дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з малозабезпечених сімей, рідним дітям батьків-вихователів або прийомних батьків, дітям загиблого в зоні АТО одного з батьків

Першочергово оздоровлюватись в «Артеку» зможуть діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, рідні діти батьків-вихователів і прийомних батьків, діти-ВПО, які перемістилися з регіонів активних бойових дій та окупованих територій. Міністерство соціальної політики рекомендує обласним і Київській міській адміністрації приділити увагу саме цим категоріям під час розподілу путівок.

Читайте також: Близько 535 тисяч переселенців отримали у березні виплати автоматично - Мінсоцполітики

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, набули більше як 13 тисяч дітей.

Фото: прес-лужба Закарпатської обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-