За програмою єОселя 70 родин придбали приватні будинки

За програмою єОселя 70 родин придбали приватні будинки

Укрінформ
Сімдесят українських сімей придбали приватні будинки за програмою «єОселя»; найбільше іпотечних кредитів для купівлі приватних будинків і таунхаусів видано на Київщині – 26.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Укрфінжитло».

«Із 30 січня цього року українці можуть скористатися програмою «єОселя» для того, аби придбати не тільки квартири, а й приватні будинки, таунхауси та дуплекси. За два місяці цією можливістю скористалися 70 українських сімей. Найбільше іпотечних кредитів для купівлі приватних будинків і таунхаусів видано у Київській області – 26. По чотири кредитні угоди укладено у Кіровоградській, Волинській та Львівській областях», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за програмою власні будинки купили в Закарпатській, Полтавській, Чернівецькій, Тернопільській, Вінницькій, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: За програмою єОселя понад 8,5 тисячі українських родин взяли кредити на придбання житла

Більшість позичальників – представники окремих професій, яким доступна іпотека під 3% річних. Також приватний будинок на Львівщині придбала родина переселенців. Одну іпотеку на власний дім оформив ветеран під 7% річних.

Згадані іпотечні кредити на будинки українці оформили в Ощадбанку, Укргазбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку та Sense Bank.

Як повідомлялося, програма «єОселя» почала роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами «єОселі» є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Із 29 січня українці можуть обрати за «єОселею» приватні будинки площею 62,5 кв. метра на одного плюс 21 кв. метр на кожного наступного члена сім’ї під 7% річних.

Читайте також: «єОселя» стимулює банки до активного розвитку власних іпотечних програм - експертка

Вимоги за датою введення в експлуатацію будинків такі ж, як і для квартир. Представникам окремих професій (військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики та науковці), які можуть взяти кредит під 3%, та ветеранам - під 7% - доступні приватні будинки до 10 років у Києві та обласних центрах, без обмежень в інших населених пунктах. Для ВПО та інших українців, які можуть взяти кредит під 7%, доступні приватні будинки до 3 років, незалежно від населеного пункту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-