Міндовкілля розпочинає тренінги із впровадження закону «Про управління відходами»

Міндовкілля розпочинає тренінги із впровадження закону «Про управління відходами»

Укрінформ
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів розпочинає цикл регіональних тренінгів для громад та бізнесу щодо практичного застосування норм закону “Про управління відходами”.

Про це пресслужба міністерства повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Реформа системи управління відходами набирає обертів, відтак громади та підприємства починають працювати у цьому секторі за новими правилами. Щоб цей шлях був простим та зрозумілим, Міндовкілля веде активну комунікацію, адже питань виникає багато», - йдеться в повідомленні.

Відтак фахівці Міндовкілля та міжнародні експерти проводитимуть навчання для представників територіальних громад та суб’єктів господарювання із впровадження норм закону “Про управління відходами”.

Читайте також: Війна знищує довкілля, але маємо вистояти для майбутніх поколінь

Як наголошується, для громад та бізнесу навчання проходитиме окремо, оскільки для перших актуальним є розробка планів з управління відходами та налагодження роздільного збору на своїй території. Тоді як бізнес цікавить підготовка плану управління відходами для підприємства, питання подання декларацій про відходи, отримання дозволів на відповідні операції тощо.

Заходи пройдуть у всіх областях, перший відбудеться 10 квітня у Черкасах.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 липня 2023 року в Україні набув чинності закон «Про управління відходами», який запроваджує нову систему обліку та поводження з відходами для суб’єктів господарювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-