За програмою

За програмою "єОселя" минулого тижня українські родини взяли кредитів на ₴334 мільйони

Укрінформ
Від початку дії програми "єОселя" понад 8,8 тис. українських родин взяли кредити на придбання житла; минулого тижня українці отримали 212 кредитів на 334 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Від початку дії програми "єОселя" кредити на придбання житла взяли вже 8 817 родин на загальну суму 13,6 млрд грн. Майже 30% з виданих кредитів - на придбання житла так званого першого продажу - готового або такого, що будується. 60% кредитів взяли військовослужбовці та силовики, 11% - педагоги та науковці, 9% - медики”, - зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Вона нагадала, що представники вищезгаданих професій можуть взяти кредит на придбання квартири або приватного будинку під 3%. Інші українці, які не мають житла або потребують покращення житлових умов, можуть отримати кредит за програмою під 7%. На сьогодні такий кредит взяли вже майже 1 800 родин.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою "єОселя" 212 кредитів на 334 млн грн, серед яких: кредити під 3% отримали 103 військовослужбовці та силовики, 20 педагогів, 14 медиків та 10 науковців та кредити під 7% отримали 50 українців без власного житла, 6 ВПО та 9 ветеранів.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (168 кредитів) та у забудовника (33). Також 11 українців взяли кредити на купівлю квартири в будинку, який зводиться.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: Київської області - 59, міста Києва - 32, Львівської області - 18, Волинської, Полтавської, Івано-Франківської областей - по 11.

Читайте також: У Посад-Покровському на Херсонщині уклали 363 договори на будівництво житла

Як повідомлялося, програма "єОселя" почала свою роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами програми є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank та Банк Кредит Дніпро.

Скористатися програмою доступного кредитування можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, вчителів, медиків і науковців пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій — учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян — ставка іпотеки становить 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-