Суд зобов’язав відкрити справу щодо власників «Епіцентру» за колабораціонізм

Суд зобов’язав відкрити справу щодо власників «Епіцентру» за колабораціонізм

Документ
Укрінформ
Печерський райсуд Києва 3 квітня зобов’язав Офіс генерального прокурора внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею «колабораційна діяльність» через скаргу партії «Народовладдя».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Партійці «Народовладдя» просили відкрити справу за фактами з розслідування «Схем» (Радіо Свобода), у якому йшлося про те, що власники мережі «Епіцентр» – народний депутат Олександр Герега та його дружина Галина – з 2014 року і до кінця липня 2022 року щомісячно виплачували заробітну плату управителю колишніх «Епіцентрів» на захопленій Донеччині Геннадію Гальчуку, який нині є депутатом від прокремлівської партії «Єдина Росія».

Водночас у компанії заперечують ведення господарської діяльності на окупованих територіях та відкидають звʼязок із колишнім регіональним директором Гальчуком.

"Сподіваємося на швидке та об'єктивне розслідування, результати якого дозволять покласти край політичним маніпуляціям", - зазначили у пресслужбі ТОВ "Епіцентр К".

Там додали, що компанія має намір звернутися до суду з позовом щодо захисту своєї честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомлялось, у розслідуванні журналісти «Схем» розповіли про те, що компанії «Епіцентр» і «Нова лінія», якими володіють народний депутат України Олександр Герега та його дружина Галина Герега, з 2014 року і до кінця липня 2022 року щомісяця виплачували зарплату Гальчуку – колишньому директорові гіпермаркету «Епіцентр» у Макіївці, який після 2014 року залишився на захопленій частині Донеччини і продовжив управляти створеною замість «Епіцентрів» мережею «Галактика» (зареєстрована за правилами підконтрольних Росії адміністрацій).

Фото: Макс Требухов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-