Смертельна ДТП на блокпосту: суд продовжив Тандиру строк тримання під вартою

Смертельна ДТП на блокпосту: суд продовжив Тандиру строк тримання під вартою

Укрінформ
Святошинський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, обвинуваченому у вчиненні напідпитку смертельної дорожньо-транспортної пригоди на одному з блокпостів столиці.

Про це у Фейсбуці повідомила Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

"Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 2 червня 2024 року включно", – ідеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що судді висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 26 травня минулого року голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Читайте також: Щомісяця надходить близько 700 скарг на дії суддів - голова ВРП

Суддю затримали. Від освідування на вміст алкоголю та наркотиків він відмовився, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків. Експертиза підтвердила, що в момент ДТП Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння.

27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Тандира. Того ж дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також: Суддя Тандир отримує зарплату, перебуваючи пів року в СІЗО

У серпні досудове розслідування завершили. Надалі справу передали до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-