Росіяни запустили фейкове повідомлення нібито від ДСНС про «оточення Харкова» - ЦПД

Росіяни запустили фейкове повідомлення нібито від ДСНС про «оточення Харкова» - ЦПД

Укрінформ
Роспропаганда розповсюджує серед мешканців Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС України про можливе оточення Харкова найближчим часом з рекомендаціями залишити місто. Ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляється у Телеграмі Центру протидії дезінформації, передає Укрінформ.

"Російська пропаганда розповсюджує серед мешканців Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС України про можливе "оточення Харкова" найближчим часом з рекомендаціями залишити місто. Ця інформація не відповідає дійсності! Ворог наразі не має ресурсів для оточення або захоплення Харкова", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив лейтенант, керівник ЦПД Андрій Коваленко, такі повідомлення є частиною ІПсО ворога щодо нагнітання паніки серед жителів Харківщини.

"Росія продовжує свою дезінформаційну кампанію "пропаганда страху" з метою залякати мешканців Харкова наступом на місто, який наразі неможливий. Головна мета росіян – зробити так, щоб побільше людей виїхало", – наголосив керівник ЦПД.

ЦПД прогнозує продовження вкидання ворогом подібних фейків і надалі, у тому числі й щодо інших українських міст – Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова, Києва тощо.

Читайте також: У РФ зняли відеоролик із професійними акторами, щоб підірвати мобілізацію в Україні - ISW

"Закликаємо не піддаватись ворожій пропаганді і довіряти тільки офіційним джерелам інформації», – підсумував Коваленко.

Раніше Укрінформ повідомляв, що ДПСУ спростувала фейк про можливість нібито пропуску через кордон за донат. У соцмережі Х зловмисники використовують символіку, схожу на символіку Держприкордонслужби, та публікують вигадану, неправдиву та недостовірну інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-