Із 1 квітня автоматично перерахують виплати пенсіонерам, які працюють

Із 1 квітня автоматично перерахують виплати пенсіонерам, які працюють

Укрінформ
В Україні з 1 квітня 2024 року проіндексують пенсії працюючим пенсіонерам. Виплати будуть здійснюватися у червні за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України, передає Укрінформ.

«Із 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки», - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року. Строк подачі звітів – до 10 травня. Відтак орієнтовно пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня, в червні.

Працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено у разі, якщо вони досягли пенсійного віку.

Читайте також: Пенсійний фонд профінансував всі соціальні виплати за березень

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185 та постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 10-1.

Як повідомлялося, з 1 березня 2024 року пенсії для майже 10 млн пенсіонерів були проіндексовані з урахуванням коефіцієнта 1,0796. В середньому виплати по Україні зросли на 397,07 грн. Середній розмір пенсії після індексації становить 5 792,02 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-