Посли вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору

Посли вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору

Укрінформ
Низка послів в Україні разом із Президентом Володимиром Зеленським вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в їхніх дописах у соцмережах.

«Сьогодні я приєдналася до Володимира Зеленського та багатьох інших міжнародних партнерів, щоб вшанувати пам'ять вбитих російськими військами під час тимчасової окупації Бучі, Ірпеня та Бородянки на Київщині, а також міст і сіл у Сумській та Чернігівській областях. Ми разом з Україною», - написала посол США в Україні Бріджит Брінк.

У посольстві Японії в засудили звірства, скоєні проти цивільного населення в Бучі, і нещодавні російські атаки на енергетичну інфраструктуру та інші цивільні об'єкти в Україні.

«31 березня посол Мацуда взяв участь у поминальній службі в Бучі з нагоди другої річниці визволення міста», - зазначили у дипмісії.

Посол Італії Франческо Дзадзо вшанував памʼять жертв російської окупації Київської області у другу річницю звільнення Бучі.

«Присутність нас, послів, є свідченням того, що міжнародна спільнона підтримує Україну. За злочини у Бучі має настати відповідальність», – наголосив посол Німеччини Мартін Єґер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у неділю вшанував пам’ять українців, убитих російськими загарбниками під час тимчасового захоплення Бучанської громади Київської області.

Читайте також: Зеленський взяв участь у піднятті прапора в Бучі та вручив нагороди

Як повідомлялося, російська армія ввійшла до Бучі 27 лютого 2022 року. За 33 дні загарбники скоїли в Бучанському районі понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили більш ніж 1400 цивільних, 37 з яких – діти.

Збройні сили України визволили місто 31 березня.

Увечері 2 квітня Міністерство оборони України заявило про звільнення від російських загарбників усіх територій Київської області.

Після визволення регіону світові лідери зробили свої перші заяви про геноцидний характер воєнних злочинів РФ в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-