У Міноборони закликали бізнес звертатися з ініціативами щодо покращення політики закупівель

У Міноборони закликали бізнес звертатися з ініціативами щодо покращення політики закупівель

Укрінформ
Міністерство оборони України закликало асоціації українського бізнесу звертатися з ініціативами щодо покращення політики закупівель.

Як передає Укрінформ, про це наголосив керівник Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський під час засідання Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, яке організувало правління Українського союзу промисловців і підприємців, повідомляє Міноборони.

«‎Наша мета – встановити прозорі та зрозумілі правила гри, щоб вони стимулювали конкуренцію під час закупівель для ЗСУ. Принципова позиція міністра оборони – нульова толерантність до корупції. Це імпульс від Рустема Умєрова, над реалізацією якого активно працюють Департамент політики закупівель та закупівельна агенція «Державний оператор тилу», яка спеціалізується на тилових закупівлях. Це дозволить залучати якомога більше українських виробників до тендерів та внаслідок цього – збалансоване за показником ціна-якість майно для військових», – зазначив Канєвський.

Він закликав асоціації українського бізнесу звертатися з ініціативами щодо покращення політики закупівель.

«Зараз Департамент політики закупівель аналізує чинну нормативно-правову базу, щоб виправити недоліки, які негативно відображаються на конкуренції. Наше завдання – шляхом збільшення конкуренції залучити нових українських виробників до закупівель ЗСУ. Оновлені правила мають зробити закупівлі більш ефективними», - наголосив Канєвський.

Крім того, він звернувся безпосередньо до українських виробників, щоб вони активніше брали участь в тендерах.

Читайте також: Зеленський підписав закон про скасування заборони на прибуток в оборонних закупівлях

«‎Зараз Міноборони – один із найбільших закупівельників країни. Міністерство довело до «Державного оператора тилу» перелік та обсяги необхідних закупівель, а також бюджетні асигнування на 12 місяців. Це дозволить виробникам якісніше планувати свою роботу. Це шанс, наприклад, для української легкої промисловості – водночас забезпечити військових одягом та підтримати власний бізнес під час війни», – зазначив Канєвський.

Як повідомляв Укрінформ, Агенція оборонних закупівель підписала контракт із українським підприємством на постачання військової техніки, а Державний оператор тилу – на закупівлю речового майна.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-