Максимально швидка реінтеграція: в уряді розповіли про підготовку стратегії для деокупованих територій

Максимально швидка реінтеграція: в уряді розповіли про підготовку стратегії для деокупованих територій

Укрінформ
Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Анатолій Стельмах наголосив, що після деокупації території мають бути інтегровані в українську економіку та культурний простір у максимально короткі строки.

Про це він сказав на Всеукраїнському форумі “Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій”, повідомляє Укрінформ.

“Міністерство реінтеграції ставить в основу своєї роботи роботу з деокупованими територіями... Ці території після деокупації мають в максимально короткі строки бути інтегровані в українське суспільство, в українську економіку, і в український в тому числі культурний простір. Ми не відкидаємо їх ніколи і розробляємо певні законодавчі механізми”, - сказав Стельмах.

Читайте також: USAID констатує зростання в Україні інтересу до культурних традицій

Також він нагадав про стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, зауваживши, що “наразі вона знаходиться на громадському обговоренні”, а її текст оприлюднений на сайті Мінреінтеграції, тож кожен охочий може долучитися до її обговорення.

Стельмах висловив переконання, що Україна поверне свої території, які зараз є тимчасово окупованими росіянами, підкресливши, що вони є українськими.

“Скільки б ворог не хотів змінити ментальність людей, йому це не вдасться. Я сподіваюся, що спільними зусиллями не лише з Міністерством культури та інформаційної політики, з Міністерством відновлення, з іншими органами державної влади ми посилимо цей процес і доведемо перемогу наших Збройних сил вже після звільнення деокупованих територій до кінця”, - підкреслив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: В Україні запускають проєкт із підготовки управлінців для деокупованих територій

Всеукраїнський форум «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій» – це платформа для напрацювання спільних системних дій держави, громадськості, бізнесу та міжнародних партнерів задля повноцінного культурного та інформаційного відновлення деокупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-